T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Kahramanmaraş Ortaokulu

TARİHÇE

Kahramanmaraş Ortaokulu Kahramanmaraş'ın en eski okullarından biridir. Bünyesinde, okullar kurulmuş, okullar açılmış kendisinden büyük okulların anası olmuştur.

Okulumuz uzun yıllar Kahramanmaraş Ortaokulu olarak anılmış Maraş Lisesi, Fatih Lisesi buradan doğmuştur. Yaşlılar burayı Abarabaşı Okulu, orta yaşlılar İttepesindeki Ortaokul, Pek çok Maraşlı Merkez Ortaokulu, Gençler Kahramanmaraş Ortaokulu olarak bilirler.

Kahramanmaraş Ortaokulu ilk tedrisata 1926 yılında başlamıştır. 1947 yılında büyük komutanlarımızdan Kazım Karabekir Paşa okulumuzu ziyaret ederek şeref defterini imzalamıştır. Kahramanmaraş Ortaokulu 1994 yılında bünyesine İnönü İlkokulunu alarak sekiz yıllık eğitime geçmiş, Kahramanmaraş İlköğretim Okulu adını almıştır.

2012 yılında; 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi nedeniyle tekrar ortaokul olarak, halen eğitim öğretime Kahramanmaraş Ortaokulu olarak devam etmektedir.

Kahramanmaraş'ta uzun yıllar orta öğretime hizmet veren tek okul olması nedeni ile ilimizin yetiştirdiği pek çok ünlü şair, yazar, ilim adamı ve okulumuzda ortaöğretimlerini tamamlayarak geniş ufuklara açılmışlardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.11.2018 - Güncelleme: 19.04.2024 10:01 - Görüntülenme: 1522
  Beğen | 16  kişi beğendi